Green Day dé sfeermaker op dag 2 van Pinkpop

Green Day heeft dag 2 van Pinkpop 2017 voor 43.000 Pinkpopgangers waardig afgesloten. Nog voordat de bandleden het podium betraden, was de sfeer al optimaal. Zoals gebruikelijk voor een optreden van de Amerikaanse punkrockband werd Bohemian Rhapsody van Queen gespeeld. Deze klassieker werd massaal meegezongen.

Vervolgens was het de beurt aan Green Day zelf die alle hits ten gehore bracht. Een memorabel moment was een elfjarige jongen uit het publiek die op het podium op een gitaar mocht spelen en luidkeels meezong. Erg aandoenlijk toen Juul na zijn onvergetelijke moment in tranen uitbarstte en de gitaar mocht houden. Green Day begrijpt wèl hoe je het publiek moet vermaken.

Ook Imagine Dragons haalde een ruime voldoende. Zanger Dan Reynolds droeg het optreden op Pinkpop op aan de slachtoffers van de aanslagen in Manchester en Londen. “Laat ons niet in angst leven”, aldus de frontman.

Andere hoogtepunten van Pinkpopzondag: Gavin James (foto rechts) en Birdy.

Gespot op dag 2: Giro-winnaar Tom Dumoulin, Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband en Roda-doelman Benjamin van Leer

Ook dag twee werd gekenmerkt door een prettige sfeer zonder noemenswaardige incidenten. Daarbij bleef het de gehele dag droog.

Klik HIER voor de foto’s van dag 2.