Paul McCartney absolute hoogtepunt Pinkpop 2016

Paul McCartney absolute hoogtepunt Pinkpop 2016

Ondanks een gehavende stem trakteerde Paul McCartney zondagavond een uitverkocht Pinkpop op een onvergetelijk en ontroerend concert. Terugkijkend op deze editie van het oudste popfestival van Nederland vormde de levende Beatle-legende het hoogtepunt van een verder matte versie van Pinkpop. Een meer dan geslaagd festivaldebuut van McCartney in Nederland!

Paul McCartney absolute hoogtepunt Pinkpop 2016De 73-jarige Sir Paul McCartney had duidelijk stemproblemen, maar desondanks miste hij geen noot. Hij opende met ‘A Hard Day’s Night’, een nummer dat hij vijftig jaar geleden met The Beatles voor het laatste live speelde. Er volgde een reeks klassiekers van de legendarische groep uit Liverpool waaronder Can’t Buy Me Love, Ob-La-Di, Ob-La-Da, Let It Be, Blackbird, Back In The U.S.S.R., het recente FourFiveSeconds, het met vuurwerk begeleide Live And Let Die en natuurlijk het prachtige Hey Jude. Deze klassieker werd door alle Pinkpopgangers hartstochtelijk meegezongen.

Hey Jude bleef ook na afloop van Pinkpop 2016 nog lang nagalmen: ‘La, laa laa, lalala laaa’.

Klik HIER voor een uitgebreide compilatie van het concert van Paul McCartney op Pinkpop.

In tegenstelling tot de eerste twee dagen bleef het de derde dag niet droog. De menigte moest enkele stevige buien trotseren en een deel van de festivalweide veranderde dan ook in een modderpoel.

Paul McCartney absolute hoogtepunt Pinkpop 2016Pinkpop 2016 gaat de geschiedenis in als een editie met drie headliners en een immens voorprogramma. Het wordt meer en meer een familiefestival, een trend die zich bij alle festivals voordoet. En daar is niets mis mee. Het niveau blijft meer dan acceptabel al wordt de inbreng van 3FM steeds duidelijker met een grote reeks aan Top 40-acts. Kortom, een festival met voor elk wat wils!

FOTO’S EN VIDEO’S PINKPOP 2016
Klik HIER voor een video-impressie van Pinkpop 2016 dag 3.
Klik HIER voor foto’s van Pinkpop 2016 dag 3.
Klik HIER voor foto’s van Pinkpop 2016 dag 2.
Klik HIER voor een video-impressie van Pinkpop 2016 dag 2.
Klik HIER voor een uitgebreide video-impressie van Robin Schultz op Pinkpop 2016.