Susan Seegers en Henriëtte Tol in voorstelling over Pinkpop

Henriëtte Tol, Suzan Seegers, Paul Hoes en Michel Sluysmans spelen de belangrijkste rollen in de muzikale theatervoorstelling Pinkpop van Toneelgroep Maastricht. De Limburgse band Rowwen Hèze schrijft nieuwe muziek en speelt live mee. Niet eerder werd er een voorstelling over Nederlands oudste en bekendste popfestival gemaakt. De regie is in handen van Servé Hermans, artistiek leider Toneelgroep Maastricht. De groots opgezette voorstelling is vanaf 6 april 2017 te zien in de Nederlandse theaters.

Pinkpop vertelt een hartverscheurend liefdesverhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het internationaal vermaarde popfestival. Als Wiel langzaam zijn geheugen kwijtraakt, probeert Lies hem door de verhalen te vertellen zijn herinneringen, en daarmee hun liefde, levend te houden.

Henriëtte Tol en Paul Hoes spelen de rollen van Lies en Wiel. Het koppel in hun jonge jaren wordt gespeeld door Suzan Seegers en Michel Sluysmans. Live-muziek van Rowwen Hèze wordt afgewisseld met beeldmateriaal uit het rijke Pinkpop verleden. Zo wordt Pinkpop niet alleen een reconstructie van de liefde, maar ook van bijna 50 jaar popgeschiedenis.

Pinkpop is een bijzondere samenwerking tussen Toneelgroep Maastricht, Rowwen Hèze, Buro Pinkpop en Parkstad Limburg Theaters. De voorstelling gaat op zaterdag 8 april 2017 in première in Theater de Maaspoort in Venlo en is tot en met 24 juni te zien in de Nederlandse theaters.

Bron: Toneelgroep Maastricht