PINKPOP-trein muzikaal van start

VALKENBURG AAN DE GEUL – Op woensdag 13 december werd de vierde bestemmingentrein van Arriva, de Pinkpop-trein, officieel én – uiteraard- muzikaal, in gebruik genomen. Festivaldirecteur Jan Smeets, die als portret in het interieur van de trein de reiziger ‘aanspreekt’ was er zelf bij om als eerste de trein met een druk op de kop van de deur officieel te openen.

De aanwezigheid van Gedeputeerde Hubert Mackus van de provincie Limburg en Anne Hettinga voorziter van de Raad van Bestuur van Arriva Nederland bevestigt nog maar eens het belang van deze populaire Limburgse bestemming.

Tijdens het onthullingsmoment op het station in Valkenburg werd duidelijk dat Arriva niet alleen tijdens Pinkpop zelf die bestemming bereikbaar maakt voor de vele bezoekers, maar nu ook reizigers dagelijks met hulp van het interieur en de naam van de trein met haar reizigers verbindt. De Pinkpop-trein werd aansluitend meteen weer in de reguliere dienstregeling ingezet en zal vanaf nu door heel Limburg rijden. Op het toilet zit de reiziger dan ‘op het podium’ bij Kensington en op de deur en wanden leest hij of zij facts & figures van het festival. Speciaal voor deze eerste dag reed de trein rond met muzikale begeleiding van Lotte Walda, een 20 jarige singer-songwriter zangeres uit Heerlen en de Sittardse band Walden. Lotte zat bij de laatste 11 talenten van DJ Giel Beelens talentenjacht en ze stond in 2017 op Pinkpop. De band Walden won afgelopen zaterdag de finale van Nu of Nooit en is daarmee de openingsact van Pinkpop 2018.

Overige bestemmingen-treinen
In totaal zullen er 14 bestemmingentreinen in Limburg gaan rijden. Een aantal van deze treinen werd de afgelopen tijd al ‘onthuld’. Zo rijden de treinen van De Groote Peel, Kasteel Hoensbroek en de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maasschappij al geheel in de sfeer van de bewuste bestmming rond. Alle 14 bestemmingen kenmerken zich door hun natuurlijke, culturele en/of historische waarde. Elk een unieke bestemming waar Arriva haar reizigers graag mee naar toe neemt.