28 nieuwe namen voor Pinkpop 2022

Pinkpop voegt vandaag maar liefst 28 nieuwe namen toe aan het affiche van de 51e editie die plaatsvindt op 17, 18 en 19 juni 2022. Onder andere Greta van Fleet, KALEO, Dermot Kennedy, IDLES, Tones and I en De Staat zijn volgend jaar te zien in Landgraaf. Eerder werden Metallica, Pearl Jam, Imagine Dragons, Twenty One Pilots, Royal Blood, Queens of the Stone Age, Nothing But Thieves, Måneskin en zestien andere namen aangekondigd. Daarmee zijn 52 van de 62 acts bekend die volgend jaar afreizen naar het festival. Vanwege het succes van Stage 4 wordt het aantal acts hier uitgebreid en wordt het een open air stage in plaats van een tent. Tevens zijn nu de allerlaatste weekendtickets beschikbaar.

Vrijdag 17 juni verwelkomen we de classic rock helden van Greta Van Fleet en gooit het Engelse IDLES de beuk erin. Parcels brengt bezoekers een mix tussen electropop en discosoul, rapper/producer Antoon trakteert Landgraaf op verrassende teksten op aanstekelijke beats en de Nederlandstalige band WIES neemt hun publiek mee in muziek over liefdesrelaties en vriendschap. Ook up-and-coming raprocker grandson, de singer-songwriter JC Stewart, die zijn fans inpakt met fijne melodieën, en een van de meest opwindende Nederlandse rockbands van de afgelopen tijd: Ten Times A Million bezoeken aankomende zomer de festivalweide voor een optreden.

Op zaterdag 18 juni komt de populaire IJslandse bluesrockband KALEO voor het eerst naar Pinkpop, evenals de Australische zangeres Tones and I, bekend van de monsterhit ‘Dance Monkey’. Zij worden in de line-up vergezeld door internetsensatie Mimi Webb, die dankzij de viral single ‘Before I Go’ wereldwijd miljoenen luisteraars trekt en het Amerikaanse rockduo The Last Internationale, dat hun inspiratie haalt uit het werk van grote Amerikaanse protestzangers en blues en classic rock van de jaren zeventig. Ook te zien op Pinkpop: KennyHoopla, het nieuwe poppunktalent dat dit jaar onder begeleiding van blink-182-drummer Travis Barker zijn doorbraak beleeft. Daarnaast geven de Schotse altrockers Saint PHNX acte de présence en zijn ook de jongens van het Belgische Ramkot klaar om erop los te ramrocken. De dag krijgt verder een extra Nederlands tintje met de toevoeging van het Haagse Son Mieux met de nieuwe single ‘The Mustard Seed’, die 3FM Megahit werd én themalied van 3FM Serious Request 2021, de warme soul sounds van Nona en de melodieuze popliedjes van singer-songwriter Remme.

Dermot Kennedy, bekend om zijn prettig ruige stemgeluid, heeft zijn komst op zondag 19 juni herbevestigd. Daarnaast zien we die dag fan-favorieten De Staat terug in Landgraaf, klaar om kolkende massa’s te creëren. Ziggy Marley: A Live Tribute To His Father brengt live een eerbetoon aan zijn vader Bob. Ook Maan, die sinds haar doorbraak niet meer weg te denken is van radio, tv, internet en concertpodia, reist in juni af naar Landgraaf evenals de Friese rapper Joost. Countryprinses Kacey Musgraves is er volgend jaar bij met haar allereerste festivaloptreden op Nederlandse bodem. De leukste meezingpopliedjes worden geserveerd door het Britse kwartet Sea Girls en Nederlandstalige indie pop door MEAU. En wie op deze zondag op zoek is naar wat harder werk, is bij de politieke memepunkers Hang Youth en hardcore punkband Turnstile aan het juiste adres!

Wegens succes wordt de programmering op Stage 4 dit jaar uitgebreid. Stage 4 werd in 2014 geïntroduceerd als vierde podium en is sindsdien een vaste waarde op het festival. Het podium biedt bezoekers de kans om in een intiemere setting te genieten van de beste optredens van spannende nieuwe acts. Bovendien krijgt het podium een makeover: optredens worden niet langer in een tent gegeven, maar vinden plaats in de buitenlucht. Daarmee heeft Pinkpop nu drie openluchtpodia op het festivalterrein.