Bishop Briggs en The Kik met orkest op Pinkpop 2020

Bishop Briggs en The Kik met orkest op Pinkpop 2020

Vandaag worden tien nieuwe namen toegevoegd aan de line-up. De vrijdag wordt aangevuld met Bishop Briggs, Maisie Peters, Saint PHNX en Ten Times A Million. Op zaterdag 20 juni zien we Sea Girls, NONA en The Big Moon op de bühne, terwijl Ares en Velvet Volume op zondag naar Landgraaf komen. En zoals gisteren aangekondigd, maakt ook The Kik met orkest haar opwachting op Pinkpop-zondag. Eerder zijn onder andere Red Hot Chili Peppers, Post Malone, Marshmello en Guns N’ Roses bevestigd voor Pinkpop 2020, naast Twenty One Pilots, Volbeat, Anderson .Paak & The Free Nationals, Nothing But Thieves, Rag’N’Bone Man, Kensington, KEANE, Crowded House en nog veel meer. 

Noem het alternatieve pop of spreek over haar in your face teksten, maar waar het toch écht om draait bij Bishop Briggs is haar stem. Loepzuiver, hard en vol grenzeloos enthousiasme is haar stemgeluid de steunpilaar voor haar Pinkpop-debuut. Aan deze krachtige zangeres zal zelfs achteraan het veld geen ontsnappen zijn. Ook klaar voor haar eerste optreden ooit op Pinkpop is de dan pas 20-jarige Maisie Peters. Met het zelfbenoemde Emo Girl Pop weet de Engelse singer-songwriter van singles tot album vol sterk geproduceerde popliedjes miljoenen luisteraars te bereiken.

De broertjes Stevie en Al Jukes van Saint PHNX hebben door te toeren met o.a. Imagine Dragons, Yungblud en Lewis Capaldi dezelfde luistercijfers als Maisie Peters in de pocket. Hun pas uitgebrachte debuutalbum DDMN – Deadmen staat garant voor nog meer meezing-materiaal tijdens hun liveshows. Ten Times A Million belooft een minstens even enthousiaste podiumpresentatie. De  muziek van de vijf vrienden uit Nederland en Duitsland bevat een duidelijke recht-voor-z’n-raap rock groove. Deze mochten ze eind 2016, als kers op de taart van hun talloze liveshows, laten horen in de Ziggo Dome tijdens de aftershow voor niemand minder dan Red Hot Chili Peppers!

Een lekkere Britpop-injectie voor de Pinkpop-zaterdag wordt geleverd door Sea Girls. De vier jongens uit Londen schrijven fijne, makkelijk in het gehoor liggende liedjes. Deze zorgen ervoor dat de publiekslievelingen in eigen land de titel ‘vlaggendragers van de meezingpop’ krijgen. Wiens nummers ook steeds beter in ons geheugen blijven hangen zijn die van de Brabantse NONA. De soulzangeres groeit op in de platenwinkel van haar ouders en pakt in haar puberjaren een gitaar op. Wij zijn maar al te blij dat ze dat deed, want het resultaat van haar tot nu toe opgebouwde repertoire mag er absoluut zijn! The Big Moon werkt ook aan een uniek repertoire: in hun muziek is zowel Britpop als soul te horen en de drie meiden uit Londen mixen daar ook nog eens grunge en pop doorheen!

Zeg je The Kik, dan zeg je al acht jaar lang sterke albums vol scherpe Nederlandstalige muziek. Afgelopen jaar nemen de mannen zelfs een livealbum op met covers van Boudewijn de Groot-classics. Deze terugblik op het Nederpopverleden brengt The Kik samen met orkest mee naar de Pinkpop-zondag. De Brabantse Rens Ottema, beter bekend als Ares, verovert vanaf 2012 zijn plek in de Nederlandse hiphop. De door The Opposites geïnspireerde rapper kenmerkt zich door relaxte en soulvolle beats waarmee hij op positieve wijze zijn leven en gevoelens met ons deelt. Velvet Volume timmert ook al een behoorlijke tijd aan de weg. De Deense tweeling en hun zus richtten op hun zestiende een rockband op en scoren de ene garagepunkrock-hit na de andere. Met een berg energie en inspiratie bewijzen de Deense zussen hun gevoel voor show, een live-beleving die je gezien móet hebben!