Floor Jansen, Mother Mother en Dead Poet Society completeren Pinkpop 2022

Floor Jansen, Mother Mother en Dead Poet Society completeren Pinkpop 2022

Het programma van de 51e Pinkpop editie is compleet! Met de toevoeging van Dead Poet Society op zondag en twee programmawijzigingen is het affiche vandaag afgerond. Floor Jansen vervangt The Pretty Reckless, die zich eerder moesten afmelden voor het festival. Daarnaast is Mother Mother aankomende juni op het Pinkpop podium te zien, nadat ook Kacey Musgraves genoodzaakt is Landgraaf over te slaan.

Vrijdag 17 juni zingt Floor Jansen de sterren van de hemel. Naast haar deelname aan het TV-programma ‘Beste Zangers’ was de Nederlandse zangeres ook al bekend buiten de landsgrenzen als frontvrouw van de Finse metalband Nightwish. Bovendien is ze al jarenlang een begrip in de internationale rock- en metalwereld en is Floor Jansen anno 2022 nog steeds een begrip in eigen land.

Op Pinkpop zondag, 19 juni, reist de Canadese groep Mother Mother af naar Landgraaf. De groep bestaat al zeventien jaar en heeft met hun alternatieve rock een trouwe fanbase opgebouwd in eigen land. Nadat hun liedjes viral gingen op TikTok, wisten zij ook internationaal harten te stelen. Ook nieuw in de line-up en hekkensluiter is het viertal van Dead Poet Society. Na zes jaar lang singles en EP’s te hebben uitgebracht, verscheen in maart 2021 eindelijk het debuutalbum. Het album onderstreept de veelzijdigheid van de band. Stuwende poprocksongs, experimentele trekjes, bluesy ondertonen en een krachtige en heldere zang: de band doet het allemaal.