Forse kritiek op nieuwe festivalregels Pinkpop

Pinkpop komt dit jaar met een aantal nieuwe festivalregels en die vallen bij met name de trouwe fans helemaal verkeerd.

De Pinkpopfans zijn vooral niet te spreken over het verbod van rugzakken (volgens de organisatie vanwege de veiligheid) op het festivalterrein en partytenten op de camping. Het verbod op rugzakken geldt overigens al op meerdere festivals.

Op Facebook heeft de organisatie het volgende bericht geplaatst:

Op het festivalterrein wordt momenteel hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen. Natuurlijk willen we dat iedereen het naar zijn zin heeft volgend weekend. Let daarom goed op wat je wel en niet meeneemt naar de camping of het festivalterrein, want in verband met de veiligheid mag niet alles mee naar binnen. Wil je weten wat je wel en niet mag meenemen? Kijk dan op www.pinkpop.nl/terrein.

De reacties op Facebook zijn niet mals:

“Dus ik betaal 110 euro en moet dan de hele dag mijn medicatie, poncho, deken, zonnebrand, extra trui/jas en droog shirt maar blijven vasthouden omdat een rugzak niet mag!! Kan dit niet anders?… wellicht dus de laatste keer voor mij”

“Smeer je goed in… draag beschermende kleding… zorg dat je niet onderkoeld raakt! Ja Jan…. dat willen we wel, maar we mogen het van jullie niet meer meenemen in een rugzak, dus hoe gaan we dat doen, Jan?”

“Als jullie volgend jaar nog eens willen gaan uitbreiden met 1 of 2 dagen dit vooral blijven doen. Dan krijg je 3 dagen niet eens meer vol. Wat is nou mis met een rugzak met daarin de spullen die toegestaan zijn. Zeer van de kneuterige. Een reden voor velen om wellicht niet te gaan komend jaar.”

“Wtf pinkpop!?!?! Schande! Als je de mensen weg wil jagen dan ben je op de goede weg. Na, ik weet niet hoeveel jaar als trouwe bezoeker is dit jullie bedankje??”

“Dit is toch gewoon het toppunt… geen rugzakken meer het terrein op. Dus jas, zonnebrandcreme en poncho’s etc moet ik de hele dag in mijn handen houden … triest dit… Wat de hell is een tas van a4 formaat? Wie heeft nu zoiets ? als trouwe bezoeker snap ik deze actie echt niet. Hoezo is dit veiliger?”

“En moet ik serieus een doktersverklaring gaan halen om mijn astma medicijnen mee te nemen ? Oh wacht die passen toch niet in dat kleine tasje. Ik haal wel geen adem.”

“Ik ga naar pinkpop en ik neem mee: mn poncho, powerbank, plaid, zonnebrand, dikke portomonnee en dit alles gepropt in een klein tasje en los in mn handen want, want oh wee als je een grotere tas mee neemt. Geen geduw met rugtassen maar wel handen vol met klerezooi die tijdens de optredens aan het zwaaien zijn voor je neus. Top hoor!”

“Dus je mag geen rugzak meenemen, maar wel een vlaggenmast vast 2 meter?”

“Rugzakjes tegenwoordig al verboden op festivalterreinen? We beginnen echt op Amerika te lijken, paniekoplossingen die louter schijnveiligheid en frustratie opleveren.”