Imagine Dragons derde headliner 51e editie Pinkpop

De Amerikaanse rockband Imagine Dragons is de derde headliner van de 51e editie van Pinkpop. Op zondag 19 juni 2022 sluit de band het festival af. Daarnaast voegen we maar liefst 18 andere nieuwe acts toe aan het affiche, waaronder Queens of the Stone Age, Royal Blood, Nightwish, Nile Rodgers & CHIC, Lost Frequencies live, Ronnie Flex & The Fam, Eefje de Visser en nog veel meer. Zij voegen zich bij de eerder bevestigde Metallica, Pearl Jam, Twenty One Pilots en Nothing But Thieves.

De kaartverkoop voor het festival wordt hervat op vrijdag 5 november om 10.00 uur via ticketmaster.nl. We kunnen niet wachten om alle fans na twee jaar weer welkom te heten op Megaland voor Pinkpop 2022; vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022.

Het programma van vrijdag 17 juni wordt uitgebreid met de komst van de symfonische metalband Nightwish, dat onder leiding van de Nederlandse zangeres Floor Jansen voor het eerst op Pinkpop staat. Ook The Pretty Reckless zorgt deze dag voor het nodige gitaargeweld in Landgraaf. Aan Nederlandse inbreng geen tekort, zo maken publiekslieveling Danny Vera, popsensatie Froukje en Nu of Nooit winnaar Elle Hollis op vrijdag 17 juni hun debuut op Pinkpop.

Op zaterdag 18 juni verwelkomen we het Britse rockduo Royal Blood, dat voor het eerst te zien is op het heilige gras van Megaland. De Amerikaanse nu-metalgrootheden van Deftones hebben opnieuw hun komst bevestigd, evenals de Australische meesters van de meezingliedjes; Crowded House. De Belgische DJ Lost Frequencies zorgt er met een liveset voor dat de voetjes ook weer van de vloer kunnen. Met Ronnie Flex & The Fam en de podiumbeesten Frank Carter & The Rattlesnakes hebben we twee acts binnengehaald die het podium ongetwijfeld gaan afbreken. En last but not least: de Australische singer-songwriter Courtney Barnett is op de tweede festivaldag te zien in Landgraaf.

Imagine Dragons sluit Pinkpop 2022 af op zondag 19 juni. De band heeft zich sinds de release van hun eerste single ‘It’s Time’ ontpopt tot een van de grootste rockbands van de 21ste eeuw. Het uit Las Vegas afkomstige kwartet reist voor de tweede keer af naar het festival: in 2017 stonden ze al eens op het hoofdpodium als voorlaatste act op de tweede festivaldag. Vijf jaar later gaat de band een stapje omhoog en zorgen zij voor knallend einde van het festivalweekend. En ze komen niet alleen, want ook de immer populaire rockband Queens of the Stone Age heeft zijn komst bevestigd. Josh Homme en zijn kompanen zijn al sinds hun debuut in 2003 graag geziene gasten in Landgraaf. Over debuten gesproken: drie acts beleven op deze dag hun primeur op Pinkpop. Zowel de legendarische disco-funk producer Nile Rodgers & CHIC als de Amerikaanse post-punkband Interpol geven dit jaar voor het eerst acte de présence op het Zuid-Limburgse festival, en met haar fantastische album ‘Bitterzoet’ op zak komt ook Eefje de Visser voor het eerst naar Landgraaf. Daarnaast zijn de Zweedse popzangeres Zara Larsson en de Ierse rockband Inhaler bevestigd voor de laatste festivaldag.

Tickets:
De kaartverkoop wordt op vrijdag 5 november om 10.00 uur via Ticketmaster.nl hervat. Tickets zijn enkel via Ticketmaster online verkrijgbaar.
Weekendtickets incl. camping*: € 245 (incl. € 10 servicekosten) en dagtickets: € 120 (incl. € 10 servicekosten).

* De festivalcampings zijn geopend van donderdag 16 juni 18.00 uur tot en met maandag 20 juni 12.00 uur.

Reeds gekochte tickets voor Pinkpop 2020/2021 blijven geldig voor Pinkpop in 2022. Degenen die een voucher hebben aangevraagd krijgen, zoals beloofd, voorrang. Zij kunnen zodoende al eerder, vanaf maandag 1 november 10.00 uur, hun vouchers verzilveren en worden hierover nog persoonlijk geïnformeerd.