Justin Bieber kan niet imponeren op dag 1 van Pinkpop 2017

Dag 1 zit erop. Een uitverkochte dag (62.000 muziekliefhebbers) die genomineerd werd met een festivalweide vol tieners. Zij kwamen uiteraard voor Justin Bieber en in tweede instantie voor Martin Garrix.

Biebergekte
Een kwartier voor aanvang van Bieber trok een stevige bui over het festivalterrein. Vanaf dat moment gingen de poortjes in het voorste vak open en mochten de vele Bieber-fans naar binnen. Dit verliep alles behalve vlekkeloos. Voor deze area had je een extra bandje nodig dat werd uitgedeeld op het terrein. Vele jonge fans waren hier niet van op de hoogte, stonden lange tijd te wachten voor de poortjes en werden er, toen de poortjes open gingen, door de security uitgeplukt. Teleurstelling, veel tranen en ergernis alom! Ook probeerden veel fans over de hekken te klimmen, maar ook dat bleek tevergeefs.

Bieber kwam overigens met een erg statische performance, een gelikte show met weinig binding met het publiek. Van spontaniteit was totaal geen sprake, van desinteresse des te meer. Daarnaast was het veelal playbacken zeker op een festival als Pinkpop ‘not done’! Tijdens zijn optreden regende het nagenoeg onophoudelijk. Toeval?

Afsluiter Martin Garrix kreeg wel het publiek mee. Vanaf de eerste minuut zat de sfeer er goed in. “Thanks Pinkpop, wat was dit bizar!”, twitterde Garrix zondagochtend.

Strenge controle
Bij de ingang van Megaland werd dit jaar strenger gecontroleerd. Dit resulteerde in lange wachtrijen voor de ingang. Enkele duizenden stonden om 17.00 uur nog voor de ingang te wachten.

Tot aan het begin van het optreden van  tieneridool Justin Bieber was het prima weer in Landgraaf: droog en zon, afgewisseld door wolkenvelden. Daarna regende het bijna onophoudelijk.

Al met al was het een geslaagde eerste festivaldag met als hoogtepunten: Kensington, White Lies, Kaiser Chiefs, Chef’Special en Martin Garrix.

KLik HIER voor het fotoalbum van dag 1.

Dag 2
Vandaag staan o.a. Green Day, Imagine Dragons, Broederliefde, Birdy, Kodaline en Gavin James op het programma.