Jan Smeets bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Jan Smeets bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Donderdagmiddag heeft Mr. Pinkpop Jan Smeets tijdens een besloten bijeenkomst in zijn geboortedorp Einighausen een onderscheiding gekregen vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de popmuziek en Pinkpop in het bijzonder. Komend jaar vieren we de 50ste verjaardag van Pinkpop, waarmee Pinkpop binnen de festivalwereld als toonaangevend en trendsettend evenement geldt en daarmee een voorbeeldfunctie heeft.

Naast Mr. Pinkpop is Jan ook oprichter van Yourope, een internationale koepelorganisatie voor festivalorganisatoren en mede erop gericht kennis te delen en aan elkaar over te dragen. 20 jaar geleden werd hij al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en vanmiddag is hij dus bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, uitgereikt door Burgemeester Cox van Gemeente Sittard-Geleen. Cox: “De heer Smeets is vanwege zijn enorme ervaring en kennis een belangrijke gesprekspartner voor veel organisaties binnen de muziekwereld. Binnen de geschiedenis van de popmuziek in ons land, maar óók daarbuiten heeft hij veel betekend en geniet hij groot aanzien. Dit naast een aantal maatschappelijke verdiensten op andere terreinen”. Het komt niet veelvuldig voor dat onderscheidingen worden ‘geüpgrade’.

“Wauw, ik vind het een enorme eer om vanaf nu in het rijtje Johan Cruijff en Wubbo Ockels te staan. Wie had dat ooit gedacht, haha”, aldus Jan Smeets.