Jan Smeets ontvangt 3FM Legend Award

HILVERSUM – 3FM-dj Eva Koreman verraste Pinkpop-oprichter Jan Smeets vanavond in de uitzending van Beau met een 3FM Legend Award: een juryprijs voor iemand die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de muziekindustrie. Jan ontvangt de prijs voor zijn voortrekkersrol in de Nederlandse muziekscene, zijn oneindige vastberadenheid en betrokkenheid bij de organisatie van Pinkpop en zijn verbindende rol.

“Niet in de bosjes foezelen!” “Vergeet niet te smeren!”, uitspraken die maar van één iemand kunnen zijn: de 76-jarige ‘Mister Pinkpop’ Jan Smeets. Hij nam in september vorig jaar een beetje stilletjes afscheid als directeur van Pinkpop, na maar liefst vijftig edities van het festival te hebben georganiseerd. Een prestatie van historisch formaat, dat onze longtime mediapartner 3FM niet zomaar voorbij laat gaan. De eerste 3FM Legend Award is daarom voor Mister Pinkpop zelf: Jan Smeets.

Sharid Alles, zendermanager van NPO 3FM: “Zonder Jan Smeets had het Nederlandse festivallandschap er compleet anders uitgezien. Door zijn inzet en betrokkenheid heeft hij van Pinkpop een anker in het jaar gemaakt en gaf hij het festival een eigen gezicht door zijn nek uit te steken om de beste line up mogelijk te regelen.”

3FM Awards
De 3FM Legend Award is een juryprijs voor een individu of organisatie die door de jaren heen een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse muziekindustrie. De award is onderdeel van de 3FM Awards, die op donderdag 15 april in TivoliVredenburg worden uitgereikt. De awardshow is live te volgen via het YouTube-kanaal van NPO 3FM, 3fm.nl en via alle social media-kanalen van NPO 3FM.