Joost komt naar Pinkpop 2024!

Joost Klein Pinkpop 2024

Joost geeft een optreden op Pinkpop 2024. Op zaterdag 22 juni staat de veelbesproken Friese muzikant op het Pinkpop podium, waar hij de muzikale start van de festivaldag vormgeeft met een speciale show. Met zijn ongeëvenaarde energieke optredens en knallers van tracks mag Joost deze editie niet ontbreken aan de programmering. Ondanks dat de line-up voor Pinkpop 2024 in februari al compleet werd gemaakt, is daarom binnen de programmering speciaal een extra plek gecreëerd om Joost uit te kunnen nodigen op de Landgraafse festivalweide! Met dit extra optreden is Joost de 68e act die de komende editie op Pinkpop te zien is. De complete line-up is terug te vinden op onze website, waar tevens alle informatie over de ticketverkoop van Pinkpop 2024 te vinden is.

Met hits als ‘Friesenjung’, ‘Ome Robert’ en zijn record verbrekende track ‘Europapa’, dat voor het songfestival werd geschreven, is JOOST niet meer weg te denken uit de Nederlandse en internationale muziekindustrie. Met ‘Friesenjung’ gooide de uit Leeuwarden afkomstige muzikant hoge ogen buiten de landsgrenzen; in Duitsland stond het nummer wekenlang bovenaan in de hitlijsten. Ook ‘Europapa’ is in Europa omarmt; in meerdere landen is het nummer in de hitlijsten beland. Op 13 mei werd er zelfs een nieuw record gevestigd met meeste streams voor een uit Nederland afkomstig nummer op één dag ooit.

Eerder mochten wij Joost ook al verwelkomen op de festivalweide in Landgraaf, dat in 2022 vakkundig in vuur en vlam werd gezet. Met zijn combinatie van pop, happy hardcore en punk zorgt deze energieke Fries voor een knallende start van de Pinkpop zaterdag. Wij zijn dan ook heel blij dat we Joost nu, enkele weken voor Pinkpop, aan ons reeds afgeronde programma mogen toevoegen voor een grandioos optreden!