Limburgse belofte MADOUX mag Pinkpop 2023 openen

Limburgse belofte MADOUX mag Pinkpop 2023 openen

Op vrijdagavond 29 april 2022, werden tijdens de (her)opening van Poppodium Nieuwe Nor de Limburgse Popprijzen over het jaar 2021 uitgereikt. De winnaar in de categorie ‘De Belofte’ is MADOUX, die tevens binnen deze categorie een openingsplek op Pinkpop 2023 heeft weten te bemachtigen. Alle categorieën zijn beoordeeld door een externe beoordelingscommissie. De winnaars ontvangen geldbedragen, die mede mogelijk gemaakt zijn door de Provincie Limburg, die zij mogen inzetten om te investeren in hun activiteiten of muzikale carrière.

De Limburgse Popprijzen worden dit jaar voor de derde keer uitgereikt aan artiesten, ondernemers en/of organisaties die in 2021 de meest significante bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuzieksector. Nieuw dit jaar is de categorie ‘Young Professional’. Met deze categorie wil Pop In Limburg jonge ambitieuze ondernemers ‘achter de schermen’ in de spotlight zetten. De Limburgse Popprijs komt hiermee op een totaal van vier categorieën (Beste Muziekorganisatie, Beste Artiest, De Young Professional en De Belofte).

De Belofte
De categorie ‘De Belofte’ richt zich op (van oorsprong) Limburgse muzikanten en acts. Met deze popprijs categorie wil Pop in Limburg investeren in de groei van de artiest of act, zodat deze zich verder kan ontwikkelen binnen de popwereld. In deze categorie is MADOUX verkozen tot winnaar. Singer-songwriter Lotte Slangen maakt met haar band MADOUX ‘Dark and Dreamy’ Alt-Pop. In 2021 releaste ze haar eerste single ‘runner’ presenteerde MADOUX haar debuut EP ’Leave Me Blind’ naast het uitbrengen van 4 singles datzelfde jaar. Alle quotes van de commissie zijn terug te lezen op: www.limburgsepopprijs.nl/2021

MADOUX STAAT OP PINKPOP 2023!
Tijdens de uitreiking van de Limburgse Popprijzen had de organisatie van de Limburgse Popprijzen een grote verrassing in petto voor de winnaar in de categorie ‘De Belofte’. MADOUX en haar band mogen namelijk het Pinkpop festival in 2023 openen!
In 2019 is Pop in Limburg, na intensief overleg met het Limburgse popveld, na ruim 25 jaar gestopt met de organisatie van de provinciale popwedstijd ‘Nu of Nooit’.  Traditiegetrouw mocht de winnaar van deze wedstrijd ’s lands grootste en bekendste festival, Pinkpop in Landgraaf openen. Inmiddels is het festival geheel eigendom van concert en evenementen organisator MOJO en is ‘Mr. Pinkpop’ Jan Smeets, ambassadeur en fanatiek pleitbezorger van (talentontwikkeling binnen) de Limburgse popsector, teruggetreden als directeur van het festival. In overleg met het nieuwe managementteam van Pinkpop en MOJO is er overeengekomen dat het festival blijft investeren in de lokale popsector. Dit doen we door vanaf nu de winnaar van de Limburgse Popprijs een plek te geven op het podium. Hiermee verankeren we de Limburgse popsector op lange termijn aan het prestigieuze Pinkpop en investeren we samen in onze muzikale toekomst. Haar openingsplek op Pinkpop is dus geheel op eigen kracht bemachtigd en niet door middel van een popwedstrijd. Het is vrij uniek in Nederland dat een lokale popprijs een plek kan opleveren op zo’n groot internationaal bekend podium.

Voor meer informatie over de Limburgse Popprijs, gaat u naar www.limburgsepopprijs.nl