Memorabel noodweer Pinkpop alweer tien jaar geleden

Memorabel noodweer Pinkpop alweer tien jaar geleden

Het jaar 2014 is ongetwijfeld een van de meest memorabele edities van Pinkpop. Dat kwam niet alleen op het conto van The Rolling Stones, die voor een uitverkocht festival zorgden. Nee, vooral het noodweer op de derde dag haalde het nieuws in binnen- en buitenland.

Op dag 2 werd al duidelijk dat de laatste festivaldag, door de drukkende hitte, wel eens kon worden afgesloten met een zwaar onweer. Vanuit Frankrijk trok op Pinkpop-zondag een omvangrijk onweersgebied langzaam richting Zuid-Limburg. Hoe dichterbij het gebied kwam, hoe heviger de buien en het onweer werden. Van code geel ging het KNMI al snel naar code oranje en niet veel later werd code rood afgegeven.

Memorabel noodweer Pinkpop alweer tien jaar geleden

Met de ramp van Pukkelpop in 2011 nog in gedachten (waarbij vijf doden waren te betreuren) was er koortsachtig overleg bij de organisatie en de ‘driehoek’ van Landgraaf. Besloten werd het festivalterrein niet te ontruimen.

Rond 19.30 uur brak het noodweer los nadat de lucht van groen naar donkergroen kleurde en het beangstigend donker werd. Op de lichtkranten werden de festivalbezoekers erop geattendeerd gehurkt op de grond te gaan zitten en het terrein niet te verlaten. Bovendien moesten ze weg blijven bij tenten, torens en bomen. Vanaf het podium was het Eric Corton die de rust probeerde te bewaren.

Memorabel noodweer Pinkpop alweer tien jaar geleden

Toen het ergste achter de rug was, probeerden de festivalgangers massaal naar het thuisfront te bellen, dat ze oké waren. Dat lukt echter niet door een overbelast netwerk.

Het optreden van Metallica begon door het noodweer niet om 20.45 uur maar pas om 21.50 uur. Het einde van een onvergetelijke avond die gelukkig met een sisser afliep.

Was je er tijdens het noodweer tien jaar geleden ook bij? Deel je ervaring hier:
0
Deel hier je ervaring over het noodweer op Pinkpop 2014.x

Memorabel noodweer Pinkpop alweer tien jaar geleden

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties