Moest de Mensheggerweg afgesloten blijven?

Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek ingesteld naar het openstellen van de Mensheggerweg bij het Pinkpopterrein. Op deze weg werden maandagochtend om 4.00 uur festivalgangers aangereden door een busje. Voor het OM moet duidelijk worden of de weg wel of niet om 4.00 uur opengesteld had mogen worden. Eén bezoeker overleed, drie anderen liggen in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis.

Volgens een woordvoerder van het OM is het een breed onderzoek; er wordt ook naar andere zaken gekeken.

Pinkpopbaas Jan Smeets laat in De Limburger weten dat hij niet weet waarom de Mensheggerweg al om 04.00 uur weer openging en de gemeente Landgraaf mag van het OM niets zeggen.
Volgens de officiële website van Pinkpop zou de weg tot 06:00 uur ’s ochtends dicht zijn voor alle verkeer. De Kiss & Ride-zone, waar bezoekers konden worden afgezet en opgehaald, kon ook niet via de Mensheggerweg worden bereikt, maar alleen via de verderop gelegen Dentgenbachweg. De Mensheggerweg grenst aan camping B van Pinkpop en is een belangrijke route vanaf het festivalterrein richting de camping.

Volgens het verkeersbesluit van de gemeente Landgraaf rondom Pinkpop was de weg echter helemaal niet dicht. De gemeente wil woensdag niet reageren vanwege het lopende onderzoek.

Bron: NOS.nl en De Limburger