Nieuwe namen voor Pinkpop 2022

Pinkpop voegt vandaag zeven acts toe aan de line-up van Pinkpop 2022. Met de toevoeging van vier nieuwe namen op vrijdag en drie nieuwe namen op zondag, begint het programma steeds vastere vormen aan te nemen. Op vrijdag reizen MY BABY, Blaudzun, Sylvie Kreusch en Smash Into Pieces af naar Landgraaf en op zondag geven Navarone, Rare Americans en W.H. Lung acte de présence. Deze acts voegen zich bij het programma voor de veelbelovende 51e editie van Pinkpop, waarvoor eerder headliners Metallica, Pearl Jam en Imagine Dragons werden aangekondigd. Tickets voor zaterdag en zondag zijn nog beschikbaar.

Pinkpop verwelkomt opnieuw het Amsterdamse trio MY BABY op vrijdag 17 juni. De rauwe, soulvolle vocalen, gitaarpartijen die druipen van de gospel en de blues en stuwende beats brengen MY BABY uitverkochte zalen en talloze awards. Na eerdere Pinkpop optredens in 2013 en 2018, komt Blaudzun deze zomer ook terug naar de festivalweide met zijn nieuwe album Lonely City Exit Wounds. Johannes Sigmond maakt als Blaudzun al sinds 2007 perfecte indie singer-songwriterpop, wat hem gouden platen, Edisons, 3FM Awards en uitverkochte tournees opleverde. Ook krijgen we hooggeëerd bezoek van onze Zuiderburen: de Antwerpse Sylvie Kreusch komt namelijk naar Limburg voor haar Pinkpopdebuut en neemt haar eerste album Montbray mee, dat volgt op diverse dromerige, broeierige popsingles. Eerder was ze succesvol met de indiepopband Soldier’s Heart en als lid van Warhaus. Het zwaardere materiaal komt deze dag van Zweedse rockband Smash Into Pieces: met hun toegankelijke nummers en de winnende combinatie van dansbare grooves en de ruige, buigzame stem van frontman Chris Adam Hedman Sörbye hebben zij al honderden miljoenen streams vergaard. Met deze vier acts is, nadat eerder het zaterdagprogramma werd afgerond, nu ook het vrijdagprogramma compleet.

Zondag 19 juni trakteert één van Nederlands’ beste rockbands ooit het publiek op een tijdloze rocksound met aanstekelijke grooves en vette riffs, namelijk het uit Nijmegen afkomstige Navarone! Aangevoerd door zanger Merijn van Haren delen de vijf bandleden de liefde voor de grote rockbands uit de jaren zeventig en tachtig.  Van Nijmegen gaan we naar Canada, waar de gebroeders James en Jared Priestner van Rare Americans een muzikale draaikolk van doe-het-zelf pop, ska, hiphop, poppunk en Vancouver-style balkan beats bekokstoven. Daarnaast biedt de mix van krautrock, post-punk en synthpop van W.H. Lung bezoekers een ode aan de dansvloer die iedereen zo gemist heeft. Veel muziek op hun album Vanities (2021) is geschreven in Todmorden, hoewel de hypnotiserend dreunende dansritmes vol kronkelige melodieën en sprankelende keyboards uit Manchester komen.

Met de toevoeging van MY BABY, Blaudzun, Sylvie Kreusch en Smash Into Pieces op vrijdag en Navarone, Rare Americans en W.H. Lung op zondag, is het programma op één act na compleet.