Organisatie tevreden over vernieuwd Pinkpop

Organisatie tevreden over vernieuwd Pinkpop

De organisatie van Pinkpop kijkt, na twee jaar afwezigheid, tevreden terug op de 51ste editie van Pinkpop. Met 70.000 toeschouwers waren zowel de vrijdag als zaterdag uitverkocht. Zondag bezochten naar schatting 58.000 muziekliefhebbers de festivalweide.

“Ondanks de strubbelingen in het voortraject met leveranciers en de personeelsproblemen die je overal ziet, denk ik dat we een heel puik festival hebben neergezet. Ik ben heel blij”, reageert Niek Murray, een van de festivalmanagers, op L1 Radio.

Vrijdag was er kritiek omdat er te weinig waterpunten waren. Een dag later werden er vier extra waterpunten aan toegevoegd en mochten de bezoekers een eigen flesje van maximaal een halve liter meenemen. Ook werd bij de toiletten het woordje ‘geen’ voor drinkwater weggehaald.

De organisatie is ook, in tegenstelling tot Pinkpop-oprichter Jan Smeets, tevreden over het draaien van het noordpodium richting zuidpodium. “Wat heel goed bevalt, want we krijgen veel goede reacties”, aldus Murray, “Ook zijn er mensen die gewend zijn om een rondje te maken en zich nu vastlopen op de silent disco. Dat zijn allemaal dingen die we gaan evalueren en kijken of we dat behouden.”

Ook de gemeente Landgraaf kijkt tevreden terug. “Er was hier geen enkele aanleiding op het gebied van veiligheid om in te grijpen”, aldus burgemeester Richard de Boer.