Pinkpop 2021 gaat definitief niet door

De 51e editie van Pinkpop gaat definitief niet door. De headliners Pearl Jam en Post Malone voelen er niets voor om dit jaar naar Landgraaf af te reizen. Dat is een gevoelige aderlating voor de programmering. Van de andere acts weet de organisatie ook niet zeker of ze in juni al kunnen komen. De 51e editie van Pinkpop vindt nu plaats op 17, 18 en 19 juni 2022 op Megaland in Landgraaf. Dan is Pearl Jam in ieder geval wel weer een van de headliners.

Niek Murray: “Ondanks de positieve berichten rondom het vaccineren en de ingeslagen route naar het oude normaal blijken met name Amerikaanse acts huiverig om dit jaar hun tournee door te laten gaan. Het is in onze ogen mede daarom niet mogelijk om Pinkpop dit jaar naar onze maatstaven en eisen te organiseren. We hebben serieus naar alternatieven gekeken zoals het verplaatsen van het festival  naar later in de zomer maar ondanks de steun van het garantiefonds is dit om meerdere redenen niet haalbaar voor ons.”

Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe data, daar hoef je als kaartkoper verder niks voor te doen. Kaartkopers krijgen voor aanvang van de herstart van de ticketverkoop de mogelijkheid om op basis van het dan bekende programma eventueel een ander ticket te kiezen.

Wil of kan je niet een jaar wachten, dan krijg je als bezoeker de keuze tussen geld terug of een tickettegoed wat ingezet kan worden voor toekomstige edities van Pinkpop. Kaartkopers krijgen via Ticketmaster informatie over de mogelijkheden.