Pinkpop bevestigt komst Green Day

Pinkpop heeft de komst van de Amerikaanse punkrockband GREEN DAY in 2017 naar Landgraaf bevestigd. Afgelopen zondag was de band nog een van de hoogtepunten van de MTV EMA’s in de Rotterdamse Ahoy. Met de bevestiging van GREEN DAY heeft het festival meteen een van de drie headliners te pakken. Pinkpop 2017 vindt weer vertrouwd plaats tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 juni op het festivalterrein Megaland in Landgraaf.

De kaartverkoop van de Pinkpop start op zaterdag 11 maart 2017 via www.ticketmaster.nl. en de bekende Ticketmaster voorverkoop-adressen.

Green Day bestaat uit zanger/gitarist Billie Joe Armstrong, bassist Mike Dirnt en drummer Tré Cool en heeft inmiddels wereldwijd meer dan 75 miljoen albums verkocht en is bekroond met vijf Grammy Awards. In 2015 is de band opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en tijdens de 2016 EMA’s ontving de band van MTV de Global Icon Award voor hun bijdrage aan de rockmuziek in de afgelopen twintig jaar.

Green Day bracht afgelopen oktober hun twaalfde studioalbum “Revolution Radio” uit. Na de eerste single “Bang Bang” is nu titeltrack “Revolution Radio” veelvuldig te horen op de radio. Het album is het antwoord van Green Day op recente gebeurtenissen. Het kenmerkt een welkome terugkeer van een band met meer te vertellen dan ooit. ‘Of course the world has lost its collective mind… and me, Mike and Tré are lost souls too’, aldus Green Day frontman Billie Joe Armstrong. ‘Revolution Radio is a movement for lost souls to come together… dance together… sing together… and most of all, find each other. That’s what the spirit of Green Day has been about since day one.’

De band staat voor hun terugkeer naar Landgraaf (de band stond eerder op Pinkpop 2010 en 2013) nog in een uitverkochte Ziggo Dome in januari 2017.