Pinkpop-zaterdag compleet met toevoeging Chef’Special en Selah Sue

Het programma van de Pinkpop zaterdag is compleet met Chef’Special en Selah Sue. Ook de Deense rockmachine Volbeat prijkt nu op de affiche van de 51e Pinkpop editie, als vervanger van Queens of the Stone Age. Eerder werden headliners Metallica, Pearl Jam en Imagine Dragons bekendgemaakt en grote namen als Twenty One Pilots, Royal Blood, Nothing But Thieves en Måneskin. Tickets voor zaterdag en zondag zijn nog beschikbaar. 

Met hun feelgood mix van funk, rap, pop, rock, ska en reggae trakteert Chef’Special Pinkpop zaterdag 18 juni op een heerlijke fusion van stijlen. Na stijf uitverkochte podia, een klapper van een hit met ‘Afraid of the Dark’ en hun vierde album ‘Unfold’, reist de band deze zomer af naar het Zuiden om terecht voor de vierde keer op Pinkpop te staan. Ook de Belgische zangeres Selah Sue is van de partij: met het nog uit te komen album ‘Persona’ op zak keert zij terug naar Pinkpop. Het nieuwe album belooft een nieuwe en uiterst persoonlijke collectie songs waarin de zangeres, die doorbrak met ‘Raggamuffin’, reflecteert op de antidepressiva die ze sinds haar tienerjaren voorgeschreven kreeg. Met deze twee namen is het zaterdagprogramma van Pinkpop 2022 compleet.

Nadat de band eerder al voor de 2020 editie werd bevestigd die niet door kon gaan, is het op zondag 19 juni na 11 jaar eindelijk weer zover: Volbeat op Pinkpop. Volbeat vervangt Queens of the Stone Age, die wegens gewijzigde tourplannen zijn genoodzaakt zich af te melden voor het festival. Volbeat vierde onlangs hun twintigjarig bestaan en trapte samen met Ghost een co-headliner arenatournee af in de Verenigde Staten, waarbij ze tegelijkertijd de hoogste plaatsen in de belangrijkste Amerikaanse rocklijsten deelden. Volbeats nieuwe album ‘Servant of the Mind’ bevat de meest aanstekelijke, hard rockende en melodieuze songs die zanger-gitarist Michael Poulsen en zijn mannen ooit opnamen.

Met de toevoeging van Chef’Special en Selah Sue zijn er 54 van de 62 acts bekendgemaakt, waarmee de teller voor het aantal nog te bevestigen acts op 8 komt te staan.