Programma Pinkpop 2023 compleet

Programma Pinkpop 2023 compleet

Het programma voor Pinkpop 2023 is compleet met de toevoeging van 16 nieuwe namen, waaronder Daði Freyr, Altin Gün (foto) en DMA’s. Zij voegen zich bij headliners P!NK, Robbie Williams en Red Hot Chili Peppers en andere acts zoals Queens of the Stone Age, Editors, Machine Gun Kelly, The War On Drugs, The Script, OneRepublic, The Black Keys en Niall Horan, waarvan de komst al eerder werd bevestigd. Pinkpop vindt plaats op 16, 17 en 18 juni op Megaland in Landgraaf. De complete line-up is nu te zien op onze website en de kaartverkoop is reeds gestart via Ticketmaster. De exacte podium indeling en het tijdschema worden binnenkort gepubliceerd. 

Het Turks-Nederlandse Altin Gün zorgt op Pinkpop-vrijdag voor een energieke show vol psychedelische Turkse volksmuziek in een funky discomix. Niet alleen dit Amsterdamse zestal zorgt voor glorie van Nederlandse bodem: ook Bente, Goldkimono en ADF Samski staan op het ’¡¼‘Pinkpop podium. Zowel Bente als Goldkimono brengen hun in 2022 uitgekomen debuutalbum mee naar Landgraaf. Ook ADF Samski bracht afgelopen jaar een album uit: met zijn tweede album “Cartier Music” heeft hij een breed arsenaal aan muziek om het Pinkpop publiek omver te blazen. De vrijdag krijgt een Californisch tintje met de powerpop-folkgroep Trousdale, dat hun inspiratie haalt uit een breed muziekpalet. Naast de reeds bevestigde optredens van P!NK, Editors, The War on Drugs, Niall Horan, The Lumineers, Ellie Goulding en andere acts staan deze vijf namen nu op het vrijdag programma.

Op zaterdag voegen zich acht acts bij de eerder bevestigde namen als Robbie Williams, Queens of the Stone Age, The Script, The Black Keys, Hollywood Vampires en meer. De IJslandse discopopsensatie Daði Freyr maakte al ruim tien jaar muziek voordat hij in 2020 wereldwijd bekend werd met zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival. Met zijn vrolijke tracks komt hij de zaterdag van Pinkpop naar de festivalweide. Uit de Nederlandse talentvijver staan deze dag optredens gepland van DeWolff en electrospektakel Prins S. en De Geit. Vanuit onze Zuiderburen reizen Zwangere Guy en het duo blackwave. af naar Landgraaf. Bezoekers kunnen voor garagerock, punk en psychedelica aankloppen bij SONS of bij Hot Milk voor een sterk staaltje powerpop punk. Wie graag wat indiepop met een rauw punkrandje tot zich neemt, is aan het goede adres bij het viertal van The Big Moon.

DMA’s staat niet alleen aan de vooravond van de release van hun nieuwe album “How Many Dreams”, ook een Pinkpop optreden is in het verschiet. Op zondag staat de Australische band met hun Britpop-revivalgeluid op het podium. Een andere knipoog naar het Britpop geluid komt deze dag van Orange Skyline, dat met veel gitaren en catchy songs Landgraaf inpakt. De Groningse singer-songwriter Robin Kester betovert haar publiek met haar zwoele, zachte stem en indiefolkinvloeden: ook zij is in juni te zien op het Pinkpop podium. Verder zijn er op deze dag optredens te zien van reeds bevestigde acts als Red Hot Chili Peppers, Machine Gun Kelly, OneRepublic, Goldband, Tom Odell en Warpaint.

Met de toevoeging van deze 16 namen, is het affiche voor Pinkpop 2023 compleet.

Foto: © Catharina Gerritsen