Programma Pinkpop 2024 compleet!

Programma Pinkpop 2024 compleet!

Het programma voor Pinkpop 2024 is compleet. Met de toevoeging van 21 nieuwe namen, waaronder Yungblud, Oliver Heldens, DOOL, Ilse DeLange, John Coffey, Matt Maltese, MEUTE, Sea Girls, Henry Moodie en twaalf andere namen, staat de totale teller voor de 53e editie van Pinkpop op 67 acts. Nooit eerder kende een editie van Pinkpop zo veel acts. Deze nieuw aangekondigde acts voegen zich bij headliners Ed Sheeran, Calvin Harris en Måneskin en andere grote namen zoals Keane, Nothing But Thieves, Sam Smith, Avril Lavigne, Anouk, Hozier, Limp Bizkit en nog veel meer. 

Punk, pop, emorock en hiphop: YUNGBLUD smeedt deze genres hoogstpersoonlijk tot een unieke eigen versie van alternatieve rock. Op vrijdag 21 juni brengt de Brit zijn energieke pop- en rocksongs met een vleug punk naar de Landgraafse festivalweide, waar hij zijn status als wereldwijd fenomeen opnieuw komt verzilveren. Niet alleen Yungblud trakteert Pinkpop op alternatieve rock; ook in de muziek van de in Sydney geboren AVIVA wordt dit genre samen met electropop, emo en gothic tot een artpop mix verwerkt dat haar ruim honderd miljoen streams opleverde voor de single ‘GRRRLS’. KAWALA en NIEVE ELLA steken deze festivaldag de Noordzee over: KAWALA maakt dansbare tracks die aankomende Pinkpop uitstekend tot hun recht komen op het zonnige Megaland. Nieve Ella belooft haar publiek aansprekende indiepop songs, waarmee ze tijdens eerdere live optredens al grote indruk maakte. Naast de al bevestigde optredens van o.a. Måneskin, Keane, Avril Lavigne, Royal Blood, Acda en de Munnik en andere acts maken deze vier namen het vrijdag programma compleet.

Op zaterdag voegen zich acht nieuwe acts bij reeds bevestigde optredens van Calvin Harris, Nothing But Thieves, Anouk, Louis Tomlinson, Pendulum (live) en anderen. JOHN COFFEY was al legendarisch vóór Pinkpop 2015, maar met het ultieme festivalmoment dat zij creëerden toen een biertje uit het publiek op fenomenale wijze werd gegooid én ontvangen, kregen zij een extra heldenstatus. Met nieuw album ‘FOUR‘ staat de band op Pinkpop zaterdag op het podium om de boel weer als vanouds op stelten te zetten. Publiek dat graag de voetjes van de vloer laat gaan kan zich opmaken voor een show van OLIVER HELDENS: de van eigen bodem afkomstige DJ en producer die al meerdere dansvloerkrakers maakte en daarmee groot succes boekt. Voor wie het rustiger aan wil doen deze zaterdag is er een optreden van MATT MALTESE, singer-songwriter met een prachtstem die melancholieke popsongs maakt. Daarnaast deelt de alternatieve pop, r&b, rap en elektronica van CHINCHILLA haar creatieve visie met het Pinkpop publiek en pakt DEAD PONY ditzelfde publiek helemaal in met pakkende songs die te heavy waren voor de Britse indiescene en niet hard genoeg voor de rock- en metalwereld, wat juist hun kracht bleek te zijn. Indie gitaarpop wordt verzorgd door JAMES MARRIOTT, die in zijn muziek afwisselt tussen grootse refreinen, stuwende postpunk of juist intieme songs. PLOEGENDIENST is meester in het verzorgen van moshpits; met hun hardcore punk is het onmogelijk om stil te blijven staan. De laatste naam die we aankondigen voor Pinkpop zaterdag is de band TORS. Dit poptrio schreef mee aan hits van Declan J Donovan en Dean Lewis en toerde (onlangs nog) met James Blunt, Duncan Laurence en Tom Walker.

Rock- en metalliefhebbers kunnen op Pinkpop zondag losgaan op DOOL, die bewapend met nieuw album ‘The Shape of Fluidity‘ de weide trakteren op meeslepende rocksongs met smeuïg gitaarwerk. DOOL is niet de enige Nederlandse inbreng deze dag, ook ILSE DELANGE betreedt het Pinkpop podium met een indrukwekkend oeuvre. In de afgelopen 25 jaar behaalde zij talloze gouden en platina platen, Edisons en een optreden op het Eurovisie Songfestival. Onze Oosterburen van de ’techno marching band’ MEUTE uit Hamburg zijn een 11-koppige brassband die house, deephouse en techno spelen met blaas- en slagwerk. Dansen kan ook bij het optreden van SEA GIRLS: een Britpop-band met catchy gitaarliedjes waarop het publiek moeiteloos kan meespringen. Nog meer Duits talent komt in de vorm van CLOCKCLOCK dat als trio electropopsongs maakt met een soul randje, een vleugje hiphop en melancholieke melodieën. GUNMOLL zorgt Pinkpop zondag voor stevige rocksongs met filmische geluiden, surfinvloeden en oriëntaalse melodielijnen die liefhebbers van het wat hardere werk niet mogen missen. De Brit HENRY MOODIE is een megaster op TikTok en daarbuiten. Wat begon met het posten van Sam Smith covers, is inmiddels uitgegroeid tot het zelf schrijven en produceren van singles, waaronder het eerste ‘You Were There For Me’ uit 2022 dat een gigantische hit werd. Op zondag aanschouwt het publiek ook de fijne gitaarpopsongs van THE K’S en de Canadese singer-songwriter RUBY WATERS. Naast deze negen nieuwe namen, zullen optredens te zien zijn van reeds bevestigde acts waaronder Ed Sheeran, Sam Smith, Hozier, Limp Bizkit, Greta Van Fleet, Calum Scott en nog veel meer.

Met de toevoeging van deze 21 namen, is het affiche voor Pinkpop 2024 compleet.