Slotdag Pinkpop niet denderend

LANDGRAAF – 15 juni 2015

Met het wegvallen van Foo Fighters als slotact heeft de slotdag van Pinkpop toch wel erg veel glans verloren. Pharrell Williams kon het gemis absoluut niet goedmaken.

Hij was al van meet af aan de weg kwijt door de Pinkpopgangers te begroeten met “Hello Amsterdam!”. Als je dan ook nog eens een groot aantal nummers niet geheel live gaat vertolken, dan ben je een headliner niet waardig. Een groep danseressen moest dan maar redding brengen, maar ook zij kregen een groot deel van het publiek niet mee.

Met ‘Happy’ en de cover (!) ‘Blurred Lines’ kreeg hij de jeugd in de voorste gelederen. en een deel zop het podium, wel mee maar daar bleef het dan ook bij.

Gelukkig kwam er geen toegift meer omdat zijn nummers op waren??

placebo

Nee, dan deed Placebo het als vervanger van Sam Smith heel wat beter. Ze leverden een meer dan degelijke set af en verrasten de menigte met hun eigen versie van Kate Bush-classic ‘Running Up That Hill’.

onerepublic

Voor de jeugd had de organisatie acts als OneRepublic en De Jeugd van Tegenwoordig laten uitrukken. Ze zorgden in ieder geval voor een goede sfeer. Typhoon groeide zonder veel poespas uit tot een van de hoogtepunten van de slotdag van Pinkpop.

kovacs

In de tent zette Oscar and the Wolf een puike set neer. Dat gold ook voor Kovacs die aan het begin staat van een prachtige carrière.

Echte hoogtepunten waren er niet op de laatste dag van Pinkpop. Het lijkt een beetje traditie te worden dat de slotdag niet meer de beste dag is. Dat was dit jaar de zaterdag en een klein beetje de vrijdag met Muse en Elbow.

Foto’s Pinkpop 2015 dag 3
Sfeerfoto’s dag 3 Pinkpop 2015