Startschot verduurzaming Limburgse evenementen op Pinkpop

Limburgse festivals en andere evenementen kunnen, wat gedeputeerde Daan Prevoo betreft, een stuk duurzamer. Door samen de schouders onder deze opgave te zetten, kun je als organisator van een festival of evenement ook nog een hoop geld besparen. Die gezamenlijke ambitie brengen we tot uitdrukking in de ‘coöperatie duurzame evenementen Limburg’, kortweg DUURCOOP. Op zaterdag 11 juni gaat deze coöperatie officieel van start. Op Pinkpop!

Tijdens deze ‘kickoff’ stelt DUURCOOP zich voor en kunnen we eens verder spreken over de mogelijkheden om kleine en middelgrote  festivals en evenementen te verduurzamen. Door bijvoorbeeld allemaal gebruik te maken van gezamenlijke faciliteiten. Door te kijken naar de elektriciteitsvoorziening. Of door bezoekers bewust te maken van hun ecologische voetafdruk.

DUURCOOP is een samenwerkingsverband tussen Cultuurwerkplaats Zeezicht (www.zeezichtheerlen.nl), de Provincie Limburg en wat ons betreft zoveel mogelijk organisatoren van Limburgse festivals en evenementen.

Je bent van harte welkom om bij deze aftrap aanwezig te zijn, met de gedeputeerde en andere betrokkenen in gesprek te gaan over DUURCOOP en verder een dagje te genieten van muziek, zon, een biertje en alle moois wat ons prachtige Pinkpop te bieden heeft. De aftrap is op zaterdag 11 juni, om 14.30 uur aan de rand van het festivalterrein (als je met je rug naar de 3FM-stage staat, schuin rechts vooruit).