Tom Odell op Pinkpop 2023

Vandaag voegen we 17 nieuwe namen toe aan het affiche van Pinkpop 2023. Tijdens de 52e editie, die plaatsvindt op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni treden o.a. Tom Odell, Warpaint, Tove Lo, Xavier Rudd en The Driver Era op. Eerder werden headliners P!NK, Robbie Williams en Red Hot Chili Peppers al aangekondigd en werden tevens optredens van Queens of the Stone Age, Editors, Machine Gun Kelly, The War On Drugs, The Script, OneRepublic, The Black Keys, Niall Horan en meer bevestigd. De kaartverkoop is reeds gestart via Ticketmaster.

Er stond op Pinkpop-vrijdag al een spetterende line-up met namen als P!NK, Editors, The War On Drugs en Niall Horan. Dit programma wordt nu uitgebreid met de Ierse band Picture This, die met hun aanstekelijke energie de festivalweide trakteert op een mooie dosis poprock. Ook Britse zangeres Maisie Peters, die eerder in het voorprogramma van Ed Sheeran stond, steekt het kanaal over. Nadat ze haar eigen tournee in Engeland heeft afgerond, mogen wij haar verwelkomen in Landgraaf. Vanuit het Zuiden komt de Belgische indie-lieveling The Haunted Youth met hun verse debuutalbum “Dawn Of The Freak” en ook de uit Los Angeles afkomstige Lauren Sanderson neemt nieuwe muziek mee naar Limburg.

Naast Robbie Williams, Queens of the Stone Age, The Script, The Black Keys en meer eerder aangekondigde namen, krijgen we op zaterdag versterking van zes nieuwe namen waaronder Xavier Rudd. De Australiër beheerst een breed scala aan instrumenten zoals gitaar, shaker, didgeridoo, djembé, mondharmonica en slide-banjo: gecombineerd met zijn soulvolle stem belooft hij Pinkpop een magisch optreden. Kevin & The Animals verzorgt de Rotterdamse rap deze dag en Tove Lo brengt Landgraaf een vleugje grungy pop. Voordat The Driver Era op Pinkpop een spetterende liveshow neerzet, brengen zij aanstaande vrijdag een tech-house remix uit van hun single Malibu, gemaakt door Deepend. Ook zeer dansbaar is de uit Oekraïne afkomstige band Go_A: deze elektro-folkpop formatie zette afgelopen zomer al menig festival in vuur en vlam en komt terug naar Nederland voor meer. The Jordan is het nieuwe creatieve project van Caroline van der Leeuw: verwacht mysterieuze triphop op het Pinkpop podium.

Zondag reist een experimenterende Tom Odell af naar Landgraaf met beats, synths en teksten die persoonlijker zijn dan ooit. Het uit Los Angeles afkomstige indierock-kwartet Warpaint staat ook op de bühne en brengt het publiek harmonische vocalen verpakt in prachtige melodieën. Voor wie op zoek is naar een sterk staaltje pop is er GAYLE met haar megahit ‘abcdefu’. Fans van The Smiths en The Beatles vinden hun heil op zondag bij indieband The Lathums en het stevigere werk komt uit België: Brutus kneedt postrock, punk en metal moeiteloos door elkaar. Rijzende ster Upsahl kickstartte haar carrière op TikTok en zet haar succes nu voort op Pinkpop. Tenslotte treedt Dylan op, nadat ze in februari in een uitverkochte Melkweg in Amsterdam staat. Eerder is Red Hot Chili Peppers als headliner bekendgemaakt en zijn ook shows van onder andere Machine Gun Kelly, OneRepublic en Goldband aangekondigd voor de Pinkpop-zondag. De volledige line-up met daarin ook de eerder aangekondigde namen is onderin dit persbericht te vinden.

Met de toevoeging van deze 17 namen, zijn er op dit moment 46 plekken op het affiche gevuld. Naast deze extra namen is er meer heugelijk nieuws: afgelopen vrijdag maakte Ticketmaster bekend dat Pinkpop met de 2022 editie de winnaar is van de eerste Ticketmaster Award voor het Beste Nederlandse Festival.