Vijfduizend Pinkpop-shirts reclame voor Limburg

Op 10, 11 en 12 juni 2016 dragen maar liefst 5000 medewerkers van het muziekfestival Pinkpop in Landgraaf een T-shirt met de slogan ‘In Limburg beleven we meer’. Gedeputeerde Eric Geurts (Toerisme) kreeg vandaag het eerste exemplaar uit handen van Jan Smeets (directeur Pinkpop).

Evenementen als Pinkpop zetten Limburg op de wereldkaart en specifiek de regio Parkstad. Die werd onlangs nog bekroond met de Tourism for Tomorrow Award van het WTTC*, waardoor Parkstad zich één jaar lang de meest toonaangevende toeristische bestemming ter wereld mag noemen. De Provincie Limburg wilt dit groot uitdragen via de crew van Pinkpop. Stadsregio Parkstad Limburg heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld van een voormalig mijngebied naar een toeristische trekpleister. De prijs laat zien dat door goede samenwerking van overheden, ondernemers en inwoners de regio op de kaart is gezet. Doel is om via crewmembers alle bezoekers te laten weten dat ze zeker nog een keer terug moeten komen om alles te ervaren wat Limburg te bieden heeft. Jan Smeets voegt hieraan toe: “ik ben er ontzettend trots op al 29 jaar met Pinkpop aan een optimale Limburgse beleving in Parkstad te hebben meegewerkt.”

Geen grenzen maar verbindingen
Limburg is een unieke provincie met haar centrale euregionale ligging. Het langgerekte Limburg heeft 351 kilometer grens met het buitenland en ‘slechts’ 113 kilometer met de rest van Nederland. Geen wonder dat Limburgers van oudsher over grenzen heen kijken. Om er te werken, te shoppen of te recreëren. Gedeputeerde Geurts: “In Limburg is veel te beleven, naast evenementen als Pinkpop die bij uitstek de provincie op de kaart zetten. Het is een provincie die voor iedereen wel iets te bieden heeft. Variërend van waterrecreatie, nationale parken, cultureel erfgoed, uitdagingen voor sportliefhebbers tot steden waar je naar hartenlust kunt winkelen en van het bourgondische leven kunt genieten. In een mum van tijd ben je ook in steden als Aken, Düsseldorf, Luik of Hasselt. Limburg kent geen grenzen maar vele verbindingen. In Limburg beleef je meer!”

*WTTC staat voor World Travel & Tourism Council