Zorg zondag voor goede regenkleding!

De derde dag van Pinkpop 2016 zal vrijwel zeker niet geheel droog verlopen. Zorg daarom voor goede regenkleding!

Zondagochtend is het bewolkt. Lokaal kan een enkele bui tot ontwikkeling komen, in de middag neemt het aantal buien overal toe. Met name in de zuidoostelijke helft van het land komt hierbij plaatselijk onweer voor en is er kans op hagel. De buien trekken vanmiddag heel langzaam over, waardoor lokaal veel regen omlaag kan komen. Vanavond trekken de buien sneller over.

De buienactiviteit neemt pas in de loop van de avond af. De middagtemperatuur komt uit rond 20 graden. De zwakke wind waait overwegend uit een westelijke richting, bij buien kan de wind vlagerig zijn.

In de nacht van zondag op maandag kan er nog een enkele bui voorkomen en is het zwaar bewolkt. De minima komen uit rond 13 graden. De zuidwestenwind is zwak, in het zuiden matig.

Maandag overdag neemt de buienactiviteit opnieuw toe en is er vooral in het oosten kans op onweer. In de avond lossen de buien langzaam op, het eerste in het westen. De middagtemperaturen variëren van 16 graden op de Wadden tot lokaal 21 graden landinwaarts. Er staat een zwakke tot matige wind die op steeds meer plaatsen uit een zuidwestelijke richting komt. (Bron: KNMI)